Fiilistelijän pyörä, Moto Guzzi Bobber

Moto Guzzi V9 Bobber, hyvän mielen pyörä.
Moto Guzzi Bobber

Kun istuu satulaan niin, asento tuntuu heti miellyttävältä tällaiselle reilu metriseitsemänkymmentä senttiselle kuljettajalle. Sitten kun käynnistää moottorin, niin 900 cc V2 heilauttaa koko pyörää hieman sivuttain kaasun käytön tahdissa. Tätä ilmiötä ei onneksi ilmene ajossa. Vakio äänenvaimentimien luoma ääni ei ole ihan sitä mitä voisi odottaa tämän kokoiselta V2-koneelta. No, nehän voi halutessaan päivittää itseään enemmä miellyttäviin vaimentimiin halutessaan.

Ajoon lähtiessä ihastuin välittömästi jouhevasti ja täsmällisesti toimivaan vaihteistoon. Moottorin maksimi vääntö, 62 Nm saavutetaan jo matalilla kierroksilla, 3000 rpm, mikä tekee myös liikkeelle lähtemisestä helppoa. Voisi kuvitella että vääntöä olisi enemmänkin. Ajoasento on rento, samalla kuitenkin sopivan sporttinen. Ensimmäiset ajot tällä ovat sopivasti rauhallisella ja mutkaisella tiellä. Syksyinen vesisade latisti tunnelmaa mutta itse pyörä oli mukava ajettava mutkaisella maaseudulla.

Toisena testipäivänä oli onneksi vähemmän sateista. Guzzi keräsi tankille mennessä muutaman uteliaan katsomaan harvinaisempaa laitetta, ja herätti eräässä herrassa muistoja muinaisuudesta kuten itse asian ilmaisi. Kaupungissa Bobber tuntui olevan kuin kotonaan, ainoastaan kuljettaja tumpuloi pari kertaa vilkun kanssa.. Muuten hallintalaitteet olivat hyvin kohdallaan. Kaupungista sitten kokeilemaan isompaa, eli kolmostietä.  Moottoritiellä tämän tyyppinen ei ole parhaimmillaan, ajoviima ottaa niissä nopeuksissa jo turhan paljon kiinni. Takaisinpäin lenkiltä ajelin sitten pinempää tietä, mitä olikin mukava ajella. Varsinainen sporttipyörähän tämä ei ole, mutta sopii urheilulliseenkin ajoon muhkeat renkaat ja tehoresurssit huomioiden. Kattavemmankin testin olisi mielellän tehnyt, mutta aikataulu ongelmat ja syyssateet eivät suosineet asiaa.

Värityksessä on piristävä yksityiskohta tankin päällä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös avaimenreiätön tankinkorkki. Viimeistelyn taso kokonaisuutena on hyvä.
Valitettavasti kuvasta ei selviä kunnolla mittariston sijainti. Mittari on selkeä eikä sisällä mitään ylimääräistä, mutta kirjoittajaa häiritsi ettei se sijainnut keskellä vaan aavistuksen vasemmalla. Siihenkin kyllä tottuu, mutta olisihan se voinut sijaita keskellä.

Moto Guzzi V9 Bobber on fiilistelijän pyörä, helppohoitoinen kardaani eikä mitään ylimääräistä. Kaksi asentoinen luistonesto löytyy kuitenkin nyky tyylin mukaisesti. Kevyt, matala sekä mukava moottori, sopii niin aloittelijoille kuin nautiskelijoille.
Bobberia on saatavilla mustana, harmaana sekä sinisenä.
Moto Guzzi sivut

Tekniset tiedot;

Moottori, 90° V-twin, 4-tahti
Sylinteritilavuus,  853 cc
Sylinterimitat, 84 x 77 mm
Maksimiteho, 40.44 kW / 55 hv – 6250 rpm
Maksimivääntö, 62 Nm – 3000 rpm
Vaihteisto, 6 vaihdetta
Pituus, 2185 mm
Leveys, 840 mm
Korkeus, 1165 mm
Akseliväli, 1465 mm
Istuinkorkeus, 808 mm
Jarrut etu, 320 mm levy
Jarrut taka, 260 mm levy
Jousitus etu, 40 mm haarukka, 130 mm liikevara
Rengas etu, 130/90 16”
Rengas taka, 150/80 B 16”
Tankki, 15 l
Paino ajokunnossa, 199 kg
Polttoaineenkulutus, 4,99 l / 100 km
CO² päästöt, 114 g/km
Päästöluokitus, EU 4
Hinta, 13 090€
-Mika Arminen