India FTR 1200, vanhoja ratapyöriä kunnioittaen

Indian jolla ei ajeta jalat eteenpäin

Nykyiset Inkkarit on tunnettuja pääasiassa custom-tyylisistä pyöristä. Tällä FTR 1200 mallilla on haettu sporttisempaa linjausta, mallilla on kunnioitettu perinteisiä ratapyöriä.

Vuonna 1901 perustettu Indian-moottoripyörätehdas on ensimmäinen amerikkalainen moottoripyörien valmistaja. Amerikkalaisen Indianin valmistus jäi tauolle pitkäksi aikaa vuonna 1953, mutta on alkanut jälleen kukoistaa Polaris Industries Inc:n hankittua merkin itselleen.Indianin tarina alkoi jo vuonna 1900, kun tehtaan perustajat George M. Hendee ja Oscar Hedström tapasivat toisensa ja päättivät käynnistää yhteisen tuotannon. Hendee, joka oli lupaava kilpapyöräilijä, omisti pienen polkupyörätehtaan, ja hän toimikin Indian-tehtaan perustamisen rahoittajana vuonna 1901. Perustajat antoivat tuotteelleen vahvasti amerikkalaista alkuperää kuvaavan nimen Indian. Intiaanikulttuuri näkyikin heti alusta alkaen selkeästi tehtaan toiminnassa. Hendeetä alettiin kutsua nimellä Big Chief (B.C. – suuri päällikkö) ja Hedströmiä The Medicine Man (poppamies). Tehdasta kutsuttiin Wigwamiksi ja jälleenmyyjäverkostoa heimoksi.

Indian on päässyt myös elokuvan pääosaan elokuvassa ”Maailman nopein intiaani”, ”The World’s Fasted Indian”. Anthony Hopkins esittää tositarinaan pohjautuvassa elokuvassa Uusiseelantilaista Burt Munroa joka teki nopeusennätyksiä Indian Scoutilla.

Kyseisestä FTR 1200 pyörästä olen päässyt ottamaan vain kylmätyypit. Tämän paikallaan tehdyn koe istumisen perusteella heräsi mielenkiinto päästä kokeilemaan pyörää käytännössäkin. Ehkä tästä saadaan vielä koeajo juttukin myöhemmin tänä vuonna.

FTR 1200 vaikuttaa myös  speksien mukaan kiinnostavalta laitteelta,  1200cc V2, 120Hv, 115Nm ja painoa 226Kg. Nämä ei ole minkään RR-pyörän speksejä, sporttiseen nautiskeluun sopivia lukuja kuitenkin. Pyörästä on saatavilla kolmea eri versiota, FTR 1200, FTR 1200 S ja FTR 1200 S Race-Replica. Hinnat sijoittuvat 19 990 – 21 490€ välille.

 

Lisätietoja valmistajan sivuilta.