RMK E2 sähkömoottoripyörä Suomesta

RMK Vehicle Corporation Oy on täysin uusi kotimainen moottoripyörä valmistaja.

Pyörän suunnittelu ja  valmistus on edennyt jo liikkuvaan malliin.

E2 on päältä katsottuna linjakas

MP19 messuilla RMK Vehicle Corporation Oy:n laite herätti paljon mielenkiintoa, mikä on hyvä asia. Kuinka valmiita moottoripyöräilijät ovat sähkömoottoripyöriin, sen vasta aika näyttää. Konkreettisin ero on että tyypilliset prätkän äänet puuttuvat, sekä perinteisten kaksitahtisten haju. Varteen otettavaa potentiaalia sähköpyörissä on kyllä muuten. Kulkevat hyvin tasaisen ja mahtavan väännön ansiosta, ilman vaihteiden vaihtelua.

 

E2 kulkee yhdellä latauksella 200-300km ajotyylistä riippuen. RMK E2:ssa mukana olevalla laturilla saa ladattua akut n.80% parissa kolmessa tunnissa. Laite on kevyempi kuin voisi kuvitella, vain noin 200kg. Tehoa on 50kW ja vääntöä mukavat 320Nm, huppunopeuden ollessa riittävä 160km/h.

RMK E2 on myös siitä poikkeuksellinen ettei siinä ole kardaania eikä ketjuja, moottori on integroitu takavanteeseen. Tämä sähkömoottoripyörä kulkee siis ilman polttoainetta, öljyjä, ketjuja sekä vaihteetta. Hinta on hieman alle 25 000€.

 

 

Koska hallintalaitteet ovat kaikki käsin hoidettavissa, niin RMK E2:ssa voi hyödyntää kahteen eri kohtaan sijoitettuja jalkatappeja. Etummaiset ovat hieman custom-tyyliseen ajoasentoon ja taaimmaiset sporttisempaan ajoon. Takatapit palvelevat myös mahdollista matkustajaa.

Kerromme tästä lisää kunhan pääsemme tarkemmin tutustumaan pyörään.

Lisätietoja valmistajan sivuilta

 

-Mika Arminen