Käytetty Kawasaki EN 500

Pikatyypeissä Kawasakin pikku kustomi vuodelta 2004.

EN 500 on hyvin klassisen oloinen kustomi, ei mitään ylimääräistä.

Mittaristoa hallitsee nopeusnäyttö jossa on lisäksi matkamittari ja trippimittari. Kierroslukumittaria ei ole, eikä tällainen pyörä sitä kaipaakaan. Vapaan merkkivalo löytyy myös kätevästi mittarista. Mittarin alapuolella on öljynpaineen varoitusvalo, vilkkujen merkkivalo sekä lämpöjen varoitusvalo.

Edestä löytyy levyjarru, takana on perinteinen rumpujarru. Molemmat toimivat aika tunnokkaasti. Jousitus on pehmeä, ja sopii hyvin pikku Kawan luontevaan rauhalliseen cruisailuun. Moottori on rivitwini kaasittumilla ja manuaalisella ryypyllä. Kone lähti hyvin käyntiin ja yllätti tasaisella käynnillä. Vääntöä ja kulkua on ihan riittävästi tämän tyyliseen moottoripyörään.

Ajoasento on mukava reilu sataseitsemänkymmentä senttiselle kuljettajalle. Pyörä menee melko vakaasti suoraan eteenpäin, asfalttipaikkauksissa ilmeni pientä luikertelua pehmeästä jousituksesta johtuen. Se ei kuitenkaan häirinnyt suoraan etenemistä. Käyntiäänet eivät häiritse ajossa, eikä varmaan naapureitakaan.

Kyseinen yksilö on siisti ja räpeltämätön. Sivulaukut, sissybar ja kaatumaraudat on lisätty, mitkä sopivatkin kivasti. Mittarissa oli reilu 40tkm ja ikää 14-vuotta, silti kelpo peli luokassaan.

Kawasakin tarjosi pikatyyppeihin Jutena Oy.

 

-Mika Arminen